FRI FRAKT över 300kr inom sverige | FREE international shipping on orders over 600SEK | SALE !!! 35% off EVERYTHYNG with the code: SALE!

Nyckelingredienser


Vi har noggrant utvecklat våra produkter för att du som kund ska få effektiva och högkvalitativa produkter. Våra arkmasker till exempel är utvecklade för bästa resultat för engångsformler i åtanke. Vi fick till två fantastiska produkter där du som kund får ut det mesta av de aktiva ingredienserna i säkra och effektiva koncentrationer.

Här hittar du några av våra nyckelingredienser som finns i våra produkter.

Niacinamid

Niacinamid är en aktiv form av vitamin B3. Niacinamid bildar den väsentliga beståndsdelen i oxidoreduktions-koenzym NAD och NADP, som minskar med åldern i vår hud. NAD och NADP är viktiga för metabolism av celler. Niacinamid har visat stor effekt på förstorade porer, fina linjer och ojämna hudtoner. Ingrediensen är antiinflammatorisk, stärker hudens elasticitet och minskar hudkänsligheten. Vem vill inte ha det? 

Här hittar du alla produkter som innehåller Niacinamid

Natriumhyaluronat

Natriumhyaluronat är natriumsaltet av hyaluronsyra. Det har samma fördelar som hyaluronsyra men absorberas lite lättare i huden. Hyaluronsyra och natriumhyaluronat kan hålla stora mängder fukt vilket gör det till en kraftfull återfuktande ingrediens. Hyaluronsyran plumpar upp huden vilket i sin tur minskar fina linjer, jämnar ut hudton och struktur och ökar hudens lyster. Fantastisk ingrediens i hudvård! 

Här hittar du alla produkter som innehåller Natriumhyaluronat

AHA syror

Glykolsyra och mjölksyra exfolierar och återfuktar huden. Vi har använt en låg koncentration av alfahydroxisyror (AHA) i Fresh Start-masken anpassat för en engångsprodukt där hela 30 ml används på en gång. Det ger en mild exfoliering som passar även en mer känslig hudtyp. AHA är en kemisk exfoliering, vilket innebär att den lossnar bindningarna mellan hudcellerna i de övre skikten. Det hjälper också huden att behålla fukt. Resultatet är återfuktad och slät hud.

Här hittar du alla produkter som innehåller AHA

Lakritsrotextrakt

En av beståndsdelarna i lakrits, glabridin, är en kraftfull antioxidant som även lugnar huden. Det finns också bevis som stöder att lakritsrotekstrakt kan förbättra en ojämn hudton. Därför tycker vi att det är det perfekta komplementet till AHA syror, det hjälper till att lugna all irritation som kan uppstå genom att använda AHA för den mer känsliga huden, samt arbeta tillsammans med AHA för att göra hudtonen jämnare. Helt enkelt den perfekta kombinationen!

Här hittar du alla produkter med lakritsrotextrakt

Pantenol

Även känd som Provitamin B5. Pantenol har förmågan att binda vatten till huden och är väldigtfuktgivande. Ingrediensen har också antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att lugna irriterad och känslig hud. Bra för alla! 

Här hittar du alla produkter som innehåller Pantenol

Aminosyrakomplex

Aminosyror spelar en viktig roll för att upprätthålla vår såväl som hudens hälsa. Aminosyror finns naturligt i huden och fungerar som naturliga fuktighetsgivande faktorer (NMF’s). Deras främsta fördel i huden är att upprätthålla hudens fuktnivå och jämnhet. När det gäller hudvård hjälper aminosyror till att stärka vår hud naturliga försvarssystem och i sin tur hjälper till att skydda mot miljöskador på huden. 

Här hittar du alla produkter som innehåller aminosyror

Allantoin

En naturlig fuktighetsgivande faktor (NMF), vilket innebär att den förekommer naturligt i vår hud och tolereras väl. Allantoin kan  effektivt både lugna och återfukta huden.

Här hittar du alla produkter med allantoin

Dimethyl Isosorbide

Milt, icke-irriterande lösningsmedel som ger effektiv, kontrollerad och hållbar nedslussning av ingredienser. Ökar prestandan och förbättrar leveransen av aktiva ämnen.

Här hittar du produkter med dimethyl isosorbide 

Arket

Vårt bio-cellulosa-ark är tillverkat av fermenterad kokosnötjuice. Genom att addera bakterier till kokosjuicen och låta den fermentera i några dagar bildas ett geléämne. Låter det konstigt? Oroa dig inte, det är helt säkert för huden. Bio-cellulosan är faktiskt både fuktgivande och antiinflammatorisk. Dessutom har den en fantastisk kylande och avpuffande effekt på huden.

Här hittar du alla våra arkmasker