FRI FRAKT över 300kr inom sverige | FREE international shipping on orders over 500SEK

Vanliga Frågor - Produktfrågor


 

FAQ Produktfrågor

Vad är bio cellulosa?

Vårt bio-cellulosa-ark är tillverkat av fermenterad kokosnötjuice. Genom att addera bakterier till kokosjuicen och låta den fermentera i några dagar bildas ett geléämne. Låter det konstigt? Oroa dig inte, det är helt säkert för huden. Bio-cellulosan är faktiskt både fuktgivande och antiinflammatorisk. Dessutom har den en fantastisk kylande och avpuffande effekt på huden.

Testar ni era produkter på djur?

Nej, vi testar inte våra produkter på djur. Det är olagligt att använda sig av djurtester för kosmetiska produkter och ingredienser inom EU.

Kan jag använda era produkter när jag är gravid?

Vi avråder inte användande av våra produkter under graviditet. Är du ändå osäker, be din läkarer/barnmorska om råd.

Säljs era produkter I Kina?

Nej, vi säljs inte i Kina genom några distributörer eller återförsäljare eftersom de kräver djurtester på importerade produkter. Det finns undantag för ”cross-border” näthandel, och eftersom vi erbjuder global frakt, så kan vi sälja till Kina under det undantaget här på shoppen.

Är era produkter veganska?

Alla prdukter är inte veganska. De produkter som är veganska har den informationen på sin produktsida.

Är era produkter allergifria?

Vi kan inte garantera allergifria produkter eftersom alla kan reagera på olika saker. Vi undviker användandet av allergener och de gånger vi tillsätter parfym använder vi oss av syntetiska parfymer för att undvika de allergener som ofta finns i eteriska oljor.

Använder ni parabener i era produkter?

Nej vi använder oss inte av parabener.  Parabener är ett väldigt säkert konserveringsmedel I hudvård, men vi har valt att inte använda oss av parabener på grund av preferenser från konsumenter.

Varför pirrar det i huden när jag använder er Fresh Start AHA mask?

AHA masken kan ge en pirrande känsla i huden när man är yttorr och använder AHA produkter. AHA produkter kan med fördel kombineras med återfuktande produkter. Om din hud är yttorr, prova att använda Thirst Quench Hydrating mask först ett par gånger innan du börjar använda Fresh Start AHA mask.

Varför kan jag inte hitta koncentrationer av ingredienser på era produkter?

På grund av olika sätt att både räkna ut och kommunicera koncentrationer har vi valt att inte gå ut med några koncentrationer. Det viktigaste för produktkvalitet och resultat är formulan i sin helhet inte enskilda ingredienser

Har ni återvinningsbara förpackningar?

Ja, förpackningarna är återvinningsbara. Som företag betalar vi även en årlig avgift till Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI), du hittar symbolen på baksidan av våra förpackningar.